Az elmúlt három hónap csak látszólag telt eseménytelenül a Remlide számára. A fejlesztés természetesen nem állt meg. Röviden összefoglalva az elmúlt időszak fejleményeit:

- a lámpa új poli-kristályos napelemeket kapott, így már elenyésző szórt fény mellett is képes tölteni magát
- sikerült a lámpa átmérőjét 45 mm-re csökkenteni
- a vezeték nélküli töltés már működik bármely mobiltelefon szabványos QI vezeték nélküli töltőjével, a töltési idő a felére csökkent
- az új vezérlőelektronikának hála nagyobb fényerő és hosszabb üzemidő
- a lámpából három verzió lesz kapható, SW (solar+wireless), S (solar), W (wireless), mindegyik több különböző méretben

További részletek hamarosan!

A hétvégén elkészült a negyedik Remlide 250SW prototípus. A lámpa különlegessége, hogy az eddigiektől eltérően ez az első lámpánk, mely gyártása légmentes környezetben történt, javítva ezzel a lámpa megjelenését valamint mechanikai tulajdonságait. Emellett a lámpa átmérőjét is 8%-al sikerült csökkenteni. A következő prototípusban már az új, saját fejlesztésű vezérlőelektronika lesz.

A lámpa fényerejét szerettem volna szemléltetni a következő képekkel, amikért előre is elnézést kérek. Sötétben, esőben zseblámpát fényképezni sajnos meghaladja a fényképész-képességeimet.

 

Tegnap került megrendezésre az éves Írott-kő (Geschriebenstein) teljesítménytúra, melyre idén magammal vittem a Remlide harmadik prototípusát is. Ezúttal a lámpával szerzett tapasztalataimat szeretném megosztani Veletek. Az Írott-kő a kőszegi hegységen található és a Dunántúl legmagasabb pontja, a maga 882 méteres magasságával. A csúcs közvetlenül az Osztrák-Magyar határon fekszik, a határkő a kilátó épületében áll.

A túrán megrendezett távok közül idén a 35 km-t választottuk, melynek teljes szintemelkedése 1100 m volt. A lámpához elkészült a hordozó tok első prototípusa, melyet egy karabiner segítségével a hátizsákomra rögzíttettem a nap elején. Így biztosítva volt, hogy a lámpa napközben képes legyen magát a napfény segítségével feltölteni. A lámpa tömege jelenleg kb. 500 g, melyet mindenképpen tovább szeretnék csökkenteni. Célom, hogy a végső verzió tömege valahol 350 g körül legyen. A teszt szempontjából előnyös, lábaink állapotának szempontjából előnytelen körülmény volt, hogy sikerült többször is a rossz ösvényt követnünk, emiatt a túrát sötétedés után fejeztük be. Így azonban alkalmam volt sötét, erdei környezetben tesztelni a lámpa képességeit. Bár telihold volt, azonban a nem teljesen tiszta ég és a lombkorona takarása miatt meglehetősen sötét környezetben haladtunk a pecsételő pontok felé. Örömmel tapasztaltam, hogy a lámpa fényerejének egyharmada elegendő volt ahhoz, hogy a közvetlen környezetünket biztonságosan láthatóvá tegye. A távoli dolgok megvilágításához persze mindig teljes fényerőre váltottam. A jelenleg használt 10°-os optika kellőképp univerzálisnak bizonyult a mostani felhasználásra. A műgyanta jelenleg kicsit túlnyúlik az optikán, a fénytörés miatt így valamennyi fény sajnos közvetlenül a szemünkbe is jut, ami rontja a hatékonyságot, ezen egyértelműen változtatni kell. A túra azt is bebizonyította, hogy szükség lesz egy olyan funkcióra, ami megjegyzi az utoljára használt fényerőszintet, hogy a következő bekapcsoláskor azonos fényerőn induljon a lámpa és ne kelljen azt újra beállítani. Volt nálunk kontrollként egy egyszerű 4 LED-es kínai zseblámpa. Sajnos nem tüntették fel rajta a fényerejét, azonban úgy tapasztaltam, hogy lámpánk egyharmad fényerőre állítva ad vele kb. azonos fényáramot. Üzemidő tekintetében elmondható, hogy a 30%-os fényerő mellett a lámpa jelenlegi verziója kb. 3 órán át képes világítani. Ezt az új vezérlő elektronika reményeim szerint a duplájára fogja növelni.

Végezetül, a lámpa egyértelműen jól vizsgázott a túra során. Fényereje és üzemideje elegendőnek bizonyult az adott körülmények között. Tömege és mérete azonban csökkentésre szorul valamint az új vezérlőelektronika is nagyban fogja növelni a használhatóságát.

Most mindenkinek lehetősége nyílik, hogy elmondja, számára mitől lesz igazán jó egy zseblámpa! Töltsd ki a kérdőívet, hogy a Te véleményed is számítson a termékfejlesztés során!

1. oldal / 3


Ha szeretne a projekttel kapcsolatos hírekről e-mailben értesülni, esetleg szeretne értesítést kapni ha a termékeink már elérhetőek, iratkozzon fel hírlevelünkre! A négyzet bepipálásával elfogadja Adatvédelmi irányelveinket.

I agree with the Privacy policy
E-mail címét nem fogjuk eladni senkinek és SPAM-eket sem fogunk küldeni.


Ha szeretne a projekttel kapcsolatos hírekről e-mailben értesülni, esetleg szeretne értesítést kapni ha a termékeink már elérhetőek, iratkozzon fel hírlevelünkre! A négyzet bepipálásával elfogadja Adatvédelmi irányelveinket.

E-mail címét nem fogjuk eladni senkinek és SPAM-eket sem fogunk küldeni.

Remlide

Adatvédelem | Irányelvek | Általános Szerződési Feltételek | ©2016-2018 Remlide Inc. Minden jog fenntartva. | Honlap: Joomla & JD NewYork